Do Hicron Group dołączyła kolejna marka: Up2Data. Tym samym grupa, w skład której wchodzą także Hicron Sp. z o.o. oraz Rhino Sp. z o.o., poszerza pole działań. Do unikalnych kompetencji z zakresu projektowania i wdrożeń zaawansowanych systemów IT oraz telemetrii dołącza teraz także segment Big Data.

Połączenie know-how w ramach Hicron Group to odpowiedź na dynamiczny rozwój biznesu naszych klientów. W grudniu Hicron sfinalizował zakup kontrolnego pakietu udziałów Rhino Sp z o.o., dostawcy inteligentnych rozwiązań telemetrycznych. Tym samym powołano do życia Hicron Group: podmiot łączący doświadczenie we wdrożeniach systemów klasy ERP oraz zdalnego odczytu oraz monitorowania pracy obiektów.

Teraz dołącza do nich kolejny podmiot: Up2Data. To młoda, lecz silna marka stworzona przez ekspertów w dziedzinie budowy produktów oraz doradztwa w segmencie Big Data.

Big Data to klucz do wzmocnienia przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstw. Firma, podobnie jak mózg, produkuje ogromne ilości danych, wykorzystując tylko niewielki ułamek zdobytych informacji. Spośród terabajtów danych jesteśmy w stanie wydobyć „złote jajko”, czyli prawidłowości i zależności, które przyniosą naszym klientom wymierne efekty finansowe. Akces do Hicron Group zapewni nam możliwość realizacji swoich celów i profesjonalne wsparcie firmy o ugruntowanej na rynku pozycji – mówi Edward Mężyk, prezes Up2Data.

Połączenie know-how w ramach Hicron Group to odpowiedź na dynamiczny rozwój biznesu naszych klientów. W tej chwili skupiamy pod jednym brandem trzy marki świadczące usługi w różnych dziedzinach, co pozwala nam kompleksowo realizować potrzeby klientów. Współpracujemy z najlepszymi w swoich dziedzinach specjalistami, dzięki czemu stale budujemy „technical supremacy” całej Grupy – mówi Michał Guzek, Managing Partner w Hicron.