Misją SoDA jest tworzenie sieci współpracy między firmami, dostarczanie niezawodnych narzędzi oraz tworzenie najlepszych standardów.

Dołączenie do SoDA umożliwia wymianę wiedzy, specjalistów, zasobów i projektów. Zrzeszone firmy łączą siły w działaniach rynkowych, mają możliwość podjęcia zagranicznych misji biznesowych i udziału w dedykowanych wydarzeniach branżowych czy spotkaniach merytorycznych umożliwiających wymianę doświadczeń i wiedzy. Jeden z największych światowych serwisów rekomendujący partnerów do współpracy biznesowej Clutch.co w swoim ostatnim rankingu uwzględnia ponad 30 firm zrzeszonych w organizacji.

Hicron znalazł się w gronie SoDA ze względu na prężnie działający i ciągle rozwijający się zespół DSS (Digital Software Services). Wśród powodów dołączenia do stowarzyszenia Szymon Włochowicz, COO Hicron wymienia także kwestie wizerunkowe: – Jako duża firma, będąca częścią bardzo dobrze rozwijającej się branży, chcemy zadbać o naszą widoczność. Z chęcią dołączyliśmy do stowarzyszenia, które w oparciu o doświadczenia swoich członków buduje przyszłość gospodarki.

Hicron dołączył do SoDA z symbolicznym numerem 100. Okrągła liczba wymaga odpowiedniej oprawy, dlatego warto dodać kilka słów. Jako Hicron życzymy sobie owocnego członkostwa w stowarzyszeniu, a organizacji SoDA – kolejnych sukcesów w łączeniu, zrzeszaniu i inspirowaniu najlepszych! Wszystkiego zdeveloperowanego!