W dniach 15-16 czerwca w Stuttgarcie spotkają się czołowi eksperci, innowatorzy i praktycy – reprezentanci międzynarodowej społeczności SAP dla automotive. Wspólnie z AAB, jednym z naszych klientów, będziemy gośćmi i partnerami SAP Automotive Forum.

Jubileuszowa, 15. edycja SAP Automotive Forum w Stuttgarcie skupi się wokół tematyki Transformation in the Drivers’ Seat. Najnowsze technologie IT zmieniają oblicze przemysłu motoryzacyjnego, od cyklu produkcyjnego poprzez sprzedaż i dystrybucję, aż do możliwości nowoczesnych samochodów. Forum będzie okazją do poznania rynnowych osiągnięć informatycznych oraz wymiany doświadczeń.

Eksperci Hicron wspólnie z przedstawicielami Abdullah Abdulghani & Bros. Co. W.L.L. (AAB) wystąpią z prelekcją pt. Experiencing Fast Business Transformation in Automotive Retail  at AAB by Implementing 10 Principles of SAP Quality Award. Na przykładzie jednego z pierwszych wdrożeń SAP DBM 8.0 udowodnią, że kierowanie się 10 zasadami realizacji najwyższej jakości projektów pozwala na wdrożenie nawet pionierskich rozwiązań zgodnie z przyjętym wcześniej harmonogramem i budżetem.

Wspomniany projekt został nagrodzony na tegorocznej edycji SAP Quality Awards jako spełniający wymogi dobrych praktyk wdrożeniowych według wytycznych SAP w kategorii Business Transformation. Projekt otrzymał złoty medal w regionie MENA oraz brązowy dla całego obszaru EMEA.

Oprócz prelekcji na konferencji będziemy mieli przyjemność być częścią w tzw. Guided Tours: zorganizowanych sesjach spotkań z kluczowymi partnerami SAP Automotive SAP Forum, podczas których podzielą się oni z uczestnikami swoim spojrzeniem na współczesną branżę automotive i kluczowe rozwiązania IT kierowane właśnie do tego sektora rynku.