Na początku września Hicron dołączył do ponad 180 członków ABSL: Związku Liderów Sektora Usług Biznesowych (Association of Business Service Leaders in Poland).

Jednym z założeń Związku jest wzmacnianie pozycji polskich przedsiębiorstw z szeroko pojętego sektora IT jako wartościowych partnerów biznesowych za granicą, a także budowa wizerunku Polski jako atrakcyjnego obszaru inwestycyjnego.

Misją ABSL jest ścisła współpraca pomiędzy stowarzyszonymi firmami oparta na transferze wiedzy i doświadczeń, a także budowanie świadomości biznesowej na temat sektora IT w Polsce. Jako integralna część tej społeczności i jednocześnie aktywny uczestnik międzynarodowego rynku IT przykładamy olbrzymią wagę do aktywności w tym obszarze. Akces do ABSL jest dla nas ogromnym wyróżnieniem i cieszymy się, że Hicron stał się częścią tej organizacji – mówi Remigiusz Efinowicz, Executive Director of International Sales w Hicron.

Więcej informacji o ABSL